Prijave za kratko letovanje v mescu septembru v Vili Pacug pri Strunjanu

Spoštovane članice in člani Združenja 91,

konec septembra lani smo za člane združenja prvič organizirali kratko letovanje v Domu paraplegikov Slovenije., v Vili Pacug nad Strunjanom. Že nekaj let poskušamo z oblikovanjem programa, ki bi bil prijazen do starejših članov in članic ter težjih invalidov, ki potrebujejo pomoč za dostop v bazen in iz njega. Nezadosten obseg finančnih sredstev nam tega ni omogočal. Lansko leto smo lahko prvič pristopili k organizaciji in izvedbi kratkega 5 – dnevnega letovanja. Na žalost odziv članov ni bil v okviru pričakovanj, kljub temu, da smo omogočili unovčenje turističnih vavčerjev v vrednosti 200,00 EUR, ki jih država podelila posameznikom kot spodbudo in pomoč turizmu v času epidemije covid-19.

Ker želimo program umestiti kot stalnico v programu socialno – zdravstvenega varstva združenja, smo kratko počitnikovanje uvrstili v program tudi v letu 2021.

Za letošnje leto smo uspeli zagotoviti dva termina:

• od 13. – 20. septembra za vojne invalide
  • od 20. – 25. septembra za žrtve vojnega nasilja

Cena polnega penziona je 59,00 €/dan. V ceno je vključena namestitev v dvoposteljnem apartmaju, s polnim penzionom, parkiriščem za osebni avto, prostim vstopom v bazen v okviru kompleksa vile, ruskim kegljiščem, namiznim tenisom, pikadom in še z vrsto drugih aktivnosti ter z animacijskim programom. Na voljo so tudi storitve fizioterapije.

• Združenje 91 bo za upravičence do uporabe programov v okviru sredstev iz programov za ohranjanje zdravja sofinanciralo del stroškov. V primeru večjega števila uporabnikov, ki bi se letovanja udeležili sami (brez partnerja), obstaja možnost bivanja več oseb v apartmaju za 4 ali 6 oseb.
  • Tudi v letu 2021 bo mogoče del stroškov bivanja pokriti s še neizkoriščenimi turističnimi vavčerji.
  • V primeru slabega vremena bo kopanje zagotovljeno v notranjem bazenu bližnjega hotela Salinera, nedaleč od Vile Pacug.
  • Počitnikovanje bomo tudi letos popestrili z enodnevnimi izleti, v katerih bomo spoznavali naravne in kulturne znamenitosti Slovenske Istre.

Ker je število udeležencev počitnikovanja prostorsko omejeno z razpoložljivimi kapacitetami, bo upoštevan vrstni red prijav. Potrditev udeležbe bo izvedena na podlagi plačila dela stroškov bivanja, ki bo obenem tudi kavcija za prijavo.

V primeru nezadostnega povpraševanja oziroma števila prijav, ki se bodo zbirale do konca mesca maja, bo Združenje 91 program odpovedalo.

Za vojne invalide bo prijave zbiral drago.koprcina@guest.arnes.si  / telefon 040 417 359,

Za žrtve vojnega nasilja (družinske upravičence) pa jasmina.molan@gmail.com  / telefon 051 606 480.

Informacije, obrazci in kontaktni podatki so objavljeni tudi na spletni strani www.zdruzenje91.eu.

Z91 – Prijave za Pacug 2021.pdf

2021-05-11T13:41:34+02:00