Kam? Na Jesenski izlet Združenja 91 v Zgornje Posočje Kdaj? 16. in 17. oktobra 2021

2.dan – nedelja
Po zajtrku bomo pot nadaljevali mimo športnega letališča, skozi vas Čezsočo, mimo slapa Boka skozi Žago do mesta muzej – Gregorčičevega Kobarida. Skozi muzeje in druge zgodovinske spomenike iz obdobja I. svetovne vojne in Soške fronte nas bodo vodili  strokovnjaki iz muzeja. Muzej je bil ustanovljen leta 1990 in v tem času prejel najvišje državno muzealsko priznanje, Muzejsko nagrado Sveta Evrope in nominacijo za najboljši evropski muzej.

Po ogledu Kobarida bomo pot nadaljevali ob reki Soči do Tolmina, kjer si bomo vzeli čas za kratek sprehod po mestnem jedru in osvežitev s pijačo ali kavo. Kosilo nas bo čakalo nekje ob poti proti domu. Vzeli si bomo tudi čas za izmenjavo predlogov, idej in izkušenj za obogatitev delovanja Združenja 91 ter pogovor v dobri družbi.

Okoli 16. ure se bomo odpravili proti domu. V Ljubljani bomo okoli 17:30, v Celju okoli 18:30 in v Mariboru okoli 19:30 ure.

Letošnji oktobrski izlet smo namenili obisku Zgornjega Posočja, spoznavanju lepot in zgodovine tega najzahodnejšega dela naše domovine. Obisk Posočja smo načrtovali že lani, pa nam ga je preprečil covid-19. Zato je na vrsti letos. Za dva dni! V soboto, 16. oktobra in nedeljo, 17. oktobra.

1. dan – sobota
Odhod avtobusa z začetne postaje v Mariboru bo v soboto ob 6. uri zjutraj, vmesni postaji pa Celje in Ljubljana, ob 7. oziroma 8. uri. Bolj natančno bomo zborna (vstopna) mesta dogovorili s šoferjem avtobusa in boste o tem obveščeni naknadno po telefonu. Pot nas bo vodila po Gorenjski, do Kranjske gore, kjer bo prvi večji postanek in čas za prvo malico. Pot bomo nadaljevali do Ruske kapelice pod Vršičem, skozi Trento in Sočo do trdnjave Kluže v bližini Bovca.
V trdnjavi Kluže si bomo ogledali razstavo in performans skupine 1313, ki nas bo vrnila v čas Soške fronte v I. svetovni vojni. S Kluž se bomo nekaj kilometrov vrnili in pot nadaljevali skozi Bovec do vasice Žaga, kjer nas bo čakalo »pozno« kosilo in prva priložnost za počitek nog.
Proti večeru se bomo vrnili v Bovec, kjer se bomo namestili v hostlu Soča Rocks v centru kraja. Pred spanjem si bomo lahko ogledali nočni »Bec« in na Plecu mogoče spili kakšno pomirjevalo za boljši spanec.
Bovško polje s Krnico in Svinjakom v ozadju

Način prevoza, prijava in cena:
• Načrtujemo prevoz z avtobusom. Če se na izlet ne bo prijavilo zadostno število, bomo izlet izvedli s kombiji. Izlet bo ob vsakem vremenu!
• Vodja izleta je Robert Albreht, ki bo tudi zbiral prijave za izlet na e-naslovu: robert.trumpet1@gmail.com ali mobilni telefon 041 687 272.
Rok za prijavo je 4. 10. 2021.
• Pogoj za udeležbo na izletu je plačana članarina za leto 2021. Da bo ta pogoj mogoče izpolniti, bomo UPN naloge poslali ta teden.
• Odpoved izleta bo vključena kot malus pri točkovanju za izvajanje socialnih in zdravstvenih programov v letu 2022..
Cena izleta je 140,00 EUR.
Vojnim invalidom in družinskim upravičencem krije stroške izleta združenje v celoti. Prispevek partnerjev uporabnikov s statusom je 35,00 €UR. Prispevek za pridružene člane in otroke znaša 70,00 EUR.
Gotovinsko plačilo prispevka za izlet se bo izvedlo ob vstopu na avtobus.

Za udeležbo je PCT pogoj! Vabljeni na potepanje po Posočju!

2021-09-29T09:02:00+02:00