KOLESARSKO POPOTOVANJE »S KOLESOM OB SAVI« OD RADEČ DO BREŽIC, V SOBOTO, 16. SEPTEMBRA 2023.

Kolesarjenje ob Savi poteka po večini po makadamskih poteh in je primerno za vse generacije, mlado in staro.

Več informacij o poti in zapisov o preteklih kolesarskih popotovanjih ob Savi je dostopnih na spletu. Prav tako tudi sam profil trase.
Zelo pomembno je, da za pot izberemo prava oblačila. Jutri ob Savi so lahko ob tem letnem času že zelo mrzla in meglena. Potem, ko se megla dvigne, pa se zna tudi zelo ogreti.
V primeru slabe vremenske napovedi na dan prireditve, bo Združenje 91 svoje člane s SMS in e – pošto obvestilo, da od organizacije odstopa.
V primeru večjega števila udeležencev s posameznega konca države, bomo organizirali tudi prevoze s kombi vozilom.
GLEJ VABILO!

Združenje 91 organizira za člane v soboto, dne 16. septembra 2023 ob Tednu mobilnosti tradicionalno kolesarsko popotovanje »S kolesom ob Savi«.
Športno – rekreativno srečanje bo potekalo v organizaciji občin Radeče, Sevnica, Krško in Brežice z začetkom ob 8. uri pred TRC Savus v Radečah ter zaključkom ob 13:30 v ŠP Brežice.
Udeleženci kolesarskega srečanja, ki ne bi zmogli kolesarjenja v celotni razdalji, se lahko pridružijo ostalim udeležencem tudi na vmesnih postajah ali pa kolesarjenje zaključijo pred ciljem pri eni od vmesnih železniških postaj.
Celotna razdalja znaša nekaj manj kot 60 km. Trasa je lahka, saj poteka ves čas ob Savi navzdol in je odmaknjena od prometnih poti, spremljajočimi vozili in vozili prve pomoči.
Povratek na štartno mesto v Radeče, je organiziran brezplačni prevoz z vlakom. Združenje 91 bo za člane organiziralo ob povratku v Radeče skupno kosilo v eni od krajevnih gostiln ter krilo stroške prevoza od doma do Radeč z osebnim avtom v višini 0,21 EUR/km ali stroške prevoza z železnico.
Za člane Združenja 91 bomo po povratku v Radeče v eni od krajevnih gostiln organizirali skupno kosilo.

PRIJAVE:
• Poimenske prijave je potrebno posredovati na kontaktno telefonsko številko Združenje 91 – 040 417 359 ali po e-pošti zdruzenje91@guest.arnes.si
do torka, 12. septembra 2023.
• V prijavi je potrebno navesti način prihoda na štartno mesto oziroma načrtovano mesto štarta ter načrtovano mesto zaključka kolesarjenja
• ter sporočiti ali se bo udeležil skupnega kosila v Radečah.