Združenje 91 organizira tokratno martinovanje na Kozjanskem. Dan v letu, ki ga Slovenci posebej častimo, bomo začeli v Hotelu Park Zdravilišča Laško, kjer bi se zbrali do 8:30, ko bomo začeli s predavanjem dr. Slavke Topolić, strokovne vodje medicine zdravilišča, ki nam bo predstavila programe rehabilitacij in ohranjanja zdravja, ki predstavlja tudi enega od glavnih programov v delovanju Združenja 91. Po predavanju bomo imeli zajtrk.
Po predstavitvi v Zdravilišču Laško, se bomo »ukrcali« v dva kombija in se zapeljali do domačije slovenskega pesnika Antona Aškerca v Globokem pri Rimskih Toplicah. Po ogledu domačije si bomo na hitro ogledali še zdravilišče v Rimskih Toplicah in pot nadaljevali po dolini Gračnice do kartuzije v Jurkloštru in se seznanili z bogato zgodovino teh krajev.

Iz doline Gračnice bomo pot nadaljevali do Tinčkovega doma na Lisci, kjer se bomo okrepčali s planinsko enolončnico in štrudlom. Po kosilu bo čas za razglede, sprehod, pogovore, kavo in odklop ob pogledih na Posavje in Dolenjsko. Okoli 5. ure se bomo z vrha Lisce spustili nazaj v dolino Gračnice in se po kozjanskih zvitih cestah prebili do kraja Ravno pri Dobju pri Planini in do nekaterim našim članov že znane Kozjanske domačije. Pričakal nas bo gostoljubni gospodar Bojan Guček in nas posedel k Martinovi večerji.

Kakšne skrivnosti nam bo še pripravila do takrat naša Marjana Vengust, bomo videli takrat. Ker pa gospa ve, da je vsako slovo težko, ponuja tudi rešitev, da se tisti, ki bi jim bilo poslavljanje »v enem kosu« pretežko, pri Gučku tudi prespijo.
Kozjanci pravijo, da bodo šli po večerji spat domov. Menda so tako navajeni. Za tiste, ki bomo prišli od »daleč«, bodo pripravljena ležišča na domačiji. Tako se bo lahko druženje nadaljevalo še v nedeljo, z zaključkom po zajtrku. Cena »nočnega programa«, z vključenim zajtrkom znaša 35,00 EUR/osebo. Stroške spanja z zajtrkom pokrije vsak sam z gotovinskim plačilom na kmetiji.

Po zajtrku in jutranji »kozjanski« kavi se bomo vrnili s kombijem do Zdravilišča Laško, do svojih avtomobilov in se poslovili. Eni se bodo odločili za sproščanje v zdraviliški vodi, drugi bodo nadaljevali pot proti domu.

To je program 2. martinovanja Združenja 91 za soboto, 11. novembra 2023.

CENA ENODNEVNEGA IZLETA:                  130,00 EUR

SOUDELEŽBA:

– za vojne invalide/vojne veterane                           10,00 EUR

– za žrtve vojnega nasilja                                          30,00 EUR

– za pridružene člane                                                50,00 EUR

 

PRIJAVE ZA IZLET:

Prijave za izlet je potrebno prijaviti do vključno nedelje, 29. oktobra 2023.

V prijavi je potrebno navesti število oseb, ki jih prijavljamo na izlet in obseg: enodnevni ali dvodnevni.

Prijave se pošiljajo po e-pošti na naslov zdruzenje91@guest.arnes.si in s SMS sporočili na številko mobilnega telefona 040 417 359.

Zaradi rezervacije gostinskih sedežev v hotelu, na koči in domačiji ter kombiniranih vozilih kasnejših prijav ne bomo mogli upoštevati!

 

INFORMACIJE:

Organizator planinskega pohoda in martinovanja je ga. Marjana Vengust. Njeni kontaktni podatki so:

E-naslov: marjana.vengust67@gmail.com in mobilni telefon 070 438 543.

 

PLAČILA SOUDELEŽBE:

Morajo biti izvedena do 3. 11. 2023 na naslov Združenje 91, Kardeljeva c. 60, 2000 Maribor in TRR

SI56 6100 0002 5243 239, BIC – HDELSI22 in s pripisom namen: PLAČILO SOUDELEŽBE NOV 2023.