PLANINSKI TABOR NA VELIKI PLANINI 20. IN 21. AVGUSTA 2022 NA VELIKI PLANINI.

Pozdravljeni!

V koledar letošnjih srečanj, ki smo jih zapisali v letni program Združenja 91, je tudi dvodnevno srečanje v gorah. Letos smo načrtovali planinski tabor v Velikem stanu na Veliki planini. To bo tudi priložnost, da v gorah proslavimo 15. obletnico Združenja vojnih invalidov in svojcev padlih 1991, da se naužijemo lepot planote in izmenjamo izkušnje zadnjega časa.
Planinski tabor smo v začetku leta načrtovali za konec maja, vendar smo na zboru članov v Laškem sklenili, da srečanje vseh generacij v gorah pripravimo v mescu avgustu.

Za nami sta mesca, ko smo s slovesnostjo obeležili 15. obletnico Združenja 91, se udeležili sprejema pri predsedniku Republike Slovenije, Borutu Pahorju, državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani in slovesnosti po različnih krajih v domovini. Za nami so tudi dnevi, ko smo se spomnili žalostnih dni pred 31. leti. Letos od ZVVS in VSO, ki so organizatorji spominskih pohodov od Rigonc do Prilip, »Ob meji« od Radencev do Gornje Radgone in Cesarskem vrhu, na katerih smo sodelovali v zadnjih letih, nismo sprejeli vabil. Tako so te aktivnosti in srečanja izostala.

Pred nami je nov dogodek. 20. in 21. avgusta se bomo srečali na Veliki planini. V Velikem stanu smo pripravili dvodnevni planinski tabor štirih generacij Združenja 91. Da bi lahko pripravili vse potrebno, moramo zbrati vaše prijave.
Stroške tabora za uporabnike s priznanim pravnim statusom vojnega invalida, civilnega invalida vojne ali žrtve vojnega nasilja, bo v celoti pokrilo Združenje 91. Za družinske člane, člane Združenja 91, bo združenje krilo stroške do vrednosti 50 %. Za kritje stroškov teh članov bodo uporabljena sredstva donacij in namenskih sredstev, ki so bila pridobljena na javnih razpisih lokalnih skupnosti.
Za pridružene člane in druge prijavljene na planinski tabor, ki niso člani Združenja 91, bomo ceno določili na podlagi števila prijav. Cena bo določena na podlagi razreza stroškov najema planšarske bajte, prevozov, stroškov hrane in pijače, takse in drugih stroškov, ki bodo znani iz strukture prijav in lokacije prijavljenih uporabnikov, udeležencev planinskega tabora.

Prosimo, da prijave pošljete do 20. julija 2022
po elektronski pošti na e-naslov zdruzenje91@guest.arnes.si
ali s SMS sporočilom na mobilni telefon 040 417 359.
K prijavi obvezno pripišite tudi podatek ali ste vegetarijanec.

Poznejših prijav ne bomo mogli upoštevati, ker bomo na podlagi sprejetih prijav izvedli rezervacijo planšarskih bajt in formirali ceno za druge člane, za katere združenje ne more (sme) kriti polnih stroškov tabora.
Prijavljeni na planinski tabor bodo podrobne informacije in razrez cene tabora sprejeli po e-pošti takoj po prejemu zbranih cen oziroma ponudb.

SS_PLANINSKI TABOR NA VELIKI PLANINI.PDF