+386 (0)2 620 95 72 | +386 (0)40 417 359|zdruzenje91@guest.arnes.si

Sledimo času!

 

Spoštovane članice in člani Združenja 91, izkušnja s corona virusom covid-19 nam narekuje življenje, ki si ga tudi najstarejši nismo znali predstavljati. Zaradi spoštovanja predpisanih zaščitnih ukrepov velike večine med nami, smo prvi udar nevarnosti prestali  z izgubami, ki so bile veliko manjše kot so grozile Večje izgube, ki smo jim priča so posledica drugega – bolj trdovratnega virusa.

V času izvajanja zaščitnih ukrepov smo zelo pogrešali osebne stike. Zastala je tudi večina inštitucij, ki zagotavljajo nemoteno delovanje države. Tudi v izrednih razmerah. Zaradi tega je bilo delovanje Združenja 91 zreducirano na najnujnejša opravila. V tem obdobju smo se morali na daljavo posloviti od naše članice, zgodilo se je kar nekaj stvari, ki so pomembne za združenje in vključenost v družbeno življenje na področju veteranskih in invalidskih organizacij. Predčasna zamenjava oblasti je prinesla v naša življenja vrsto sprememb, ki bodo vplivale tudi na delovanje združenja.

Kot kaže, bo naše življenje v prihodnje v veliki meri determinirano z različnimi vrstami omejitev. Da bi v takih časih zagotovili medsebojno komunikacijo, smo se v združenju odločili za nakup aplikacije ZOOM za izvajanje video konferenc oziroma video kontaktov med člani združenja. Aplikacijo, ki predstavlja eno od najbolj kakovostnih orodij na tem področju, smo kupili v okviru donacije do katere smo zagotovili dostop kot nevladna organizacija. Za začetek smo kupili licenco za do 50 uporabnikov. Verjamemo, da se bo z razširitvijo tehnične opremljenosti in tovrstnih znanj število uporabnikov s časom povečevalo.

Z aplikacijo bomo najprej »opremili« člane organov združenja, takoj za tem pa tudi vse druge, ki bi želeli več in bolj pogostih neposrednih stikov z vodstvom združenja. Uporaba video konference je enostavna, podobno kot bolj razširjeni SKYPE. Omogoča vključenost v pogovor velikega števila udeležencev konference in tako tudi bolj bogato izmenjavo mnenj.

Vse potrebne informacije bodo na željo članov združenja posredovane s strani tehnične službe, ki bo zagotavljala po potrebi tudi vzpostavitev delovanja aplikacije in začetna izobraževanja.

Nakup ZOOM-a vidimo kot daljnoročno naložbo. Zavedamo se, da je socialna vključenost vse bolj pomemben dejavnik, še posebej za ljudi iz ranljivih delov družbe. Med cilje Združenja  91 sodi tudi skrb za obveščenost, vključenost in omogočanje povezanosti članov med sabo in z vodstvom združenja.

2021-06-16T09:02:28+02:00