Spominski pohodi in srečanja v mescu juliju 2020

V petek, 3. julija 2020 ob 17:30,

se bomo članice in člani Združenja 91 udeležili tradicionalnega spominskega pohoda »Ob meji« od Gornje Radgone do Radencev. Pohod organizirata Območno združenje ZVVS Gornja Radgona in Območno združenje ZPVD Sever Gornja Radgona. Pohod je posvečen žrtvam osamosvojitvene vojne na radgonskem področju. Pred pohodom bo spominska slovesnost v Parku spomina, ob zaključku v Radencih pa manjša pogostitev v okviru predpisanih možnosti. Za prevoz s cilja na izhodišče je priskrbljen avtobusni prevoz.

V soboto, 5. julija 2020 ob 7:00,

Območno združenje ZVVS Brežice organizira tradicionalni spominski pohod od Rigonc do Prilip. Pred začetkom pohoda bo pri spominskem obeležju padlemu teritorialcu Jerneju Molanu krajša spominska slovesnost. Po pohodu z zaključkom v Prilipah je predviden zaključek s pogostitvijo in druženjem. Za prevoz s cilja so izhodišča bo poskrbljeno  za avtobusni prevoz.

V soboto, 11. julija 2020 ob 11. uri,

Območno združenje VSO Logatec in Združenje 91 organizirata tradicionalno spominsko srečanje s sveto mašo domovini in v spomin na v času vojne tragično umrla pripadnika Teritorialne obrambe RS, Miroslava Moljka iz Rovt in Antona Žaklja iz Logatca. Spominske slovesnosti se začnejo ob 7. uri iz Rovt in 8. uri iz Logatca in Vrhnike. Polaganje cvetja pri spominskem obeležju pri križišču na Cesarskem vrhu bo ob 10:30 uri.

2020-06-23T15:47:37+02:00