VABILO NA PLANIŠKI PRAZNIK 2024, V NEDELJO, 24. MARCA 2024.

Peter Prevc – Planica 2016.

Združenje 91 ob zaključku nepozabne športne poti slovenskega skakalnega šampiona Petra Prevca organizira v nedeljo, 24. marca 2024 ogled zadnjega dne letošnjega planiškega praznika, zaključka svetovnega pokala v smučarskih skokih na Letalnici bratov Gorišek.
Tega dne bo na sporedu posamična tekma v smučarskih poletih. Slovenski orli so nas v letošnji zimi razvajali z vrhunskimi dosežki, tako v posamični kot ekipni konkurenci. Verjamemo, da bomo v Planici priče kronanja letošnjih uspehov.
Z ogledom planiških poletov želimo počastiti tudi zaključek nepozabne športne poti Petra Prevca, ki je športno pot začel leta 2009 v Lillehamerju na Finskem, bil prvi človek ki je poletel na smučeh čez 250 m, bil za Jožetom Šlibarjem drugi Slovenec s svetovnim rekordom, leta 2016 je osvojil mali in veliki kristalni globus, Zlatega orla. Osvojil je tudi pet medalj na velikih tekmovanjih in olimpijskih igrah. Ni bil le slovenski športnik leta, tudi v ZDA so prepoznali veličino njegovih dosežkov z uvrstitvijo na tretje mesto v njihovi lestvici športnika tega leta. To zimo se je Peter odločil, da se bo na letošnji Planici poslovil od aktivnega skakanja. Člani Združenja 91 želimo biti priče!

SPORED DOGODKA:
Tokratno zborno mesto bo Celje, parkirni prostor športne dvorane Zlatorog. Z minibusom prevoznika Vengust se bomo ob 4:00 uri napotili proti Planici. Parkirni prostor smo zagotovili pri sami skakalnici. S seboj bomo imeli sendvič in sok/vodo za vsakega udeleženca. Šporni dogodek se bo začel ob 8:30 s poskusno serijo. Naš prostor za ogled tekme bo na stojišču, zato bomo poskusili zasesti prostor v prvih vrstah, da bomo lahko razvili naše nove zastave.
Zaključek dogodka in letošnjega svetovnega pokala bo predvidoma končan do 14. ure, ko se bomo odpravili proti domu. Kosilo bo v Gostilni Ravbar v Domžalah, kjer bo čas za zadnjo »fotko« tega dne.

INFORMACIJE ZA PRIJAVO NA DOGODEK:
• Obvestilo o organizaciji dogodka bo objavljeno na spletni straniwww.zdruzenje91.eu in poslano članom z e-pošto.
• Na dogodek se bo potovalo z minibusom kapacitete 20 potnikov. Če bo število prijav preseglo zmogljivost busa, bo ob zadostnem številu na razpolago še kombi vozilo.
Za vojne invalide vse stroške udeležbe krije Združenje 91.
• Za pridružene člane znesek soudeležbe znaša 50,00 EUR.
• V primeru prostih mest na minibusu oz. kombiju, lahko člani združenja na srečanje povabijo prijatelje. Za udeležence – nečlane, znesek soudeležbe znaša 70,00 EUR, razliko krije Združenje 91.

ZADNJI ROK ZA PRIJAVO: 7. marec 2024.
KONTAKT ZA PRIJAVO:
Drago Koprčina – mobil. tel: 040 417 359
E-naslov: zdruzenje91@guest.arnes.si

Pridruženi člani znesek soudeležbe nakažejo na naslov Združenje 91, Kardeljeva c. 60, 2000 MARIBOR,
TRR SI56 6100 0002 5243 239
Nečlani bodo plačali dogovorjeni znesek soudeležbe v gotovini na busu.

POMEMBNO: Udeleženci srečanja morajo biti opremljeni s toplo obutvijo in oblačili, kapo, v nahrbtniku pa imeti vse potrebno za preživeti večji del dneva v naravi, bolniki zdravila, mogoče zložljiv stol (trinožec).