+386 (0)2 620 95 72 | +386 (0)40 417 359|zdruzenje91@guest.arnes.si

Vabilo na srečanje Združenja 91 ob vodi, 24. julija 2021 – Expano Murska Sobota

Vabilo

na srečanje Združenja 91 ob vodi,

dne 24. julija 2021 pri »Šouderjami«  pri Expano paviljonu

pri Murski Soboti.

 

Letošnje poletno srečanje »Združenje 91 ob vodi« bomo tudi letos izvedli prvo soboto po 20. juliju. Te sobote smo usidrali v naše programe dogodkov. Kot vedno, bo tudi v tokratno srečanje  vključenih več vsebin. Tako bo v programu vsak našel nekaj zase. Prevozi bodo organizirani na običajen način. Zbrali se bomo v parku pri gradu v Murski Soboti. Po jutranji kavi na grajskem dvorišču se bomo sprehodili ob spremstvu lokalnega vodiča po centru mesta in spoznali zgodovino in značilnosti mesta. Naslednja postaja bo obisk romskega naselja Pušča, sprehod skozi vas, ogled muzejske zbirke in za slovo še prava ciganska kava s palinko in pogačo. Vas letos praznuje 110. obletnico ustanovitve, Romi pa obletnico 1. Romskega svetovnega kongresa, ki je bil pred 50 – timi leti v Londonu.

 

Po obisku Pušče bomo nadaljevali kratko pot do naše končne postaje, piknikplaca pri  Šoudrjami in ExPaNo paviljonu (več na https://www.expano.si/) ter velikem umetnem jezeru, kjer nas bo čakala Murijeva enolončnica in dobra pijača. Po okrepčilu bodo na programu prostočasne aktivnosti (plavanje, supanje, čolnarjenje, jadranje v lastni režiji in odgovornosti) in ogled  avdio-vizualnih  predstavitev Pomurja. Za senco bo poskrbljeno! V tem času bo mogoč tudi individualni ogled mesta Murska Sobota, ki je oddaljeno dober kilometer. Za lažji ogled si je mogoče pri paviljonu izposoditi tudi soboški biciklin.

 

Po aktivnem popoldnevu se bo prilegla bogata večerja z mese in vege menujem z roštilja našega svetovno znanega žar mojstra in hladno pivo ter voda. Da bi dodobra spoznali utrip življenja prekmurskih ravnic bodo poskrbeli naši gostitelji iz Pušče. Večer bo zaznamoval ansambel z romsko glasbo s pevko in plesalko tradicionalnih romskih plesov.

 

Ob 20:00 uri bo za dokumentacijo (potrditev, da ste vsi jedli) izvedeno skupinsko fotografiranje, izklop ozvočenja in luči ter odhod proti domu.

Program srečanja:

8:00             Zbor udeležencev na parkirnem prostoru pri gradu v Murski Soboti in jutranja kava v kavarni na grajskem dvorišču – sanitarije.

8:30             Vodeni ogled grajskega parka in ožjega mestnega središča – cca 45 minut.

9:30             Vožnja do romske vasi Pušča – 3 km.

10:00           Sprejem v romski vasi, ogled vasi in muzejske zbirke ter kratko druženje s tradicionalno romsko pogostitvijo.

11:30           Vožnja od Pušče, mimo Murske Sobote do Rakičana in do piknik placa pri Šoudrjami – 5,00 km.

12:00           Malica in rekreativne dejavnosti, ogled Expana in Murske Sobote.

17:00           Večerja in kulturni večer.

20:00           Zaključek srečanja.

 

Vodji srečanja sta Manica in Drago Koprčina.

 

Zaradi najema prostora (piknik paviljonov) in organizacije prevoznih skupnosti (najema kombijev) je potrebno prijave na srečanje  posredovati do 10. julija na naslov: zdruzenje91@guest.arnes.si ali telefon 040 417 359. 

 

Lepo pozdravljeni!

Z91 -Srečanje ob vodi – 2021.pdf

2021-06-16T13:46:55+02:00