Metka TOPOLIČ

13. 1. 1962 – 29. 4. 2020

29. aprila nas je tiho zapustila Metka Topolič, članica Združenja 91, doma iz Zgornje Polskave pri Mariboru.

Metka je bila profesorica na Srednji gradbeni šoli in gimnaziji v Mariboru, po poklicu diplomirani gradbeni inženir. Na šoli je bila dejavna tudi pri izvajanju kulturnih dejavnosti, študijskih potovanj in izobraževanj dijakov. Na ta način je veliko krat z mladostjo obogatila tudi poslušalstvo na predavanjih Društva inženirjev in tehnikov v Mariboru.

Pred leti smo v Združenju 91 v Logarski dolini praznovali okroglo obletnico. Vsaka pomoč je v takšnih trenutkih dragocena. Naše prošnje ni odklonila. In tako je Metka postala naša pridružena članica. Bila je z nami pri pripravi proslav, kulturnih dogodkov in srečanj, pri pripravi vsebin za glasilo, pri vadbi badmintona, balinanja, na kolesarjenjih, izletih.

Na sliki nam je pomahala s Punte v Izoli, kjer je na izletu po Istri »morala« opraviti vlogo vodiča skozi staro mestno jedro Kopra.

Pred dvema letoma nam je zaupala, da je resno zbolela. Od takrat smo stiskali pesti, da bi tudi iz te borbe izšla zmagovalka. V veliko spodbudo ji je bilo sporočilo hčerke o pričakovanju novega življenja v družini. Zadnje leto svojega življenja je Metka podarila svoji vnukinji Brini.

Epidemija korona virusa nas je privezala na svoje domove. Vedeli smo, da se je Metka tudi v tem času intenzivno zdravila. O tem ni veliko govorila. Zato nas je pred dnevi vest, da nas je zapustila, zelo presenetila.

Ohranili jo bomo v spominu nasmejano, kot je na sliki.

V Mariboru, 4. maja 2020

Drago Koprčina