Luči starega Dravskega mosta v Mariboru

Luči starega Dravskega mosta v Mariboru. Most se je gradil od leta 1909 do leta 1913. Dokončan je bil v času I. svetovne vojne.
Most je zasnoval dunajski arhitekt in urbanist Eugen Fassbender (1854 – 1923), načrt za konstrukcijo pa je izdelal inženir C. Haberkalt.

Spoštovane članice, spoštovani člani
Združenja vojnih invalidov in svojcev padlih 1991,
spoštovani prijatelji, cenjeni podporniki!

Pred nami so praznični decembrski dnevi. Kar nekaj se jih bo zvrstilo. Največjih za Slovence: Božič, Dan samostojnosti in enotnosti, Novo leto. In niti nisem zapisal vseh! Toda zdi se mi, kot da so nas spet prehiteli, da so prišli prehitro! Vem, da bodo otroci  drugačnega mnenja in seveda bodo imeli prav. Spomini iz otroštva živijo v vsakem od nas do konca, zato naredimo tudi prihodnje dni lepe, tople, nepozabne! Božični večer je praznik, ko se že čez 2000 let pri večerji zberejo družine tudi v najtežjih dneh, ko so za kratek čas utihnila orožja v najbolj krvavih vojnah v zgodovini. Prav bi bilo, da bi nekaj ljubezni in pozornosti delili tudi ljudem v naši bližini, ki jih v vsakdanjih dirkah skozi čas ne vidimo. V vsaki, še tako bogati družbi so med nami tudi bolni, ostareli, ljudje ki nimajo vsega v izobilju. Poskusimo živeti človeško, naj se besede slišijo od nas, ne od gepla!

Vsem, ki se boste ustavili na spletni strani Združenja 91, www.zdruzenje91.eu in prebrali te vrstice, želim blagoslovljene božične praznike, ponosno praznovanje Dneva državnosti in enotnosti ter srečno, zdravo in mirno novo leto 2024!

Drago Koprčina